Tancrède

UStart Alumnus

Tancrède d’Aspremont Lynden, Community Manager en Vice-President van UStart LLN tussen 2017 en 2019, is momenteel nog student aan de UCL waar hij een Master in Communicatie van organisaties en Public Relations volgt, naast zijn optie Ondernemerschap – CPME, een interdisciplinaire opleiding gericht op het oprichten van een onderneming.

Zijn traject

Het ondernemend parcours van onze Alumnus van de week begint wanneer hij in juli 2016 de kersverse onderneming How I Met My Cofounders (HIMMC) vervoegt, na één van hun evenementen te hebben bijgewoond. Hij beschrijft het zelf als dé ervaring die een vonk heeft geslagen die in een grote passie is ontbrand, en een ankerpunt in zijn toekomst is geweest, meer bepaald door de bijzondere ontmoeting met de oprichter van HIMMC.

In 2017, nadat hij afscheid moest nemen van HIMMC omwille van schoolgerelateerde redenen, vervoegt hij het team van UStart Louvain La Neuve en start hij met het uitwerken van een podcastkanaal dat zich richt op het ondernemersschap. Het was gebeurd: Onze Alumnus had de smaak van het ondernemen te pakken, en kon het niet meer loslaten!

Zijn kanaal L’Ambassade publiceert interviews met ondernemers in allerhande domeinen. Van 2017 tot 2017 stelt hij zichzelf als doel om elke week een interview uit te brengen. Een ambitieuze, maar daarom des te bewonderenswaardige uitdaging, zeker omdat hij hiermee de kans krijgt om kennis te maken met een breed scala aan succesvolle ondernemers en zo zijn netwerk te verbreden. Het was ook één van de ijkingspunten bij het opbouwen van zijn persoonlijk merk, een belangrijk element in het professioneel leven.

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Tancrède d’Aspremont Lynden (@tancrede_dl) le

Vandaag bevat #LAmbassade 67 podcasts die samen meer dan 16.000 keer zijn beluisterd. We raden jullie zeker aan om hiernaar te luisteren, ze zijn allemaal integraal en gratis beschikbaar op SoundCloud!

 

“UStart, is een « deuropener naar de ondernemingswereld », een « speeltuin  »”

UStart, een deuropener

Zijn passage bij UStart was daarentegen ook zeker geen misser. Hij noemt de Club een « deuropener naar de ondernemingswereld », maar teglijkertijd ook een « speeltuin » of een « buffet », doelend op het feit dat studenten de kans krijgen om zich te excelleren in veel verschillende competenties, om zo een beeld te krijgen over zijn grootste passies en talenten.

UStarters hebben de mogelijkheid om veel ervaringen te beleven en uit te proberen, die allemaal nuttig zullen zijn in hun latere leven, zo vertelt Tancrède, terugblikkend op zijn ervaringen.

Nu hij in 2019 zijn studies aan het afronden is, is hij met Sortlist aan een nieuw project bezig, als vervolg op zijn universitaire stages. Sortlist helpt ondernemingen met het vinden van en het werken met marketingagentschappen die meer voldoen aan hun verwachtingen en noden.

De ex-UStarter is verantwoordelijk voor de branding en de strategie op vlak van inhoud, om zo het merkbeeld te versterken. Een perfecte verantwoordelijkheid, waarbij hij veel steunt op zijn eerdere ervaringen bij UStart en zijn podcasts, des te meer omdat hij hierbij onbegane wateren opzoekt. Hij kan zeker als een essentieel deel van Sortlist worden beschouwd.

Al bij al heeft deze jongeman een zeer gevulde studententijd achter de rug, boordevol (onvoorziene) opportuniteiten die hij heeft kunnen benutten om zo zijn competenties te verbreden, en om deze ten volle te gebruiken in zijn professionele leven.

Hierbij kunnen we een interessante parallel trekken met de ondernemingswereld! Ondanks de solide basis die een bedrijf nodig heeft, is haar succes steeds vaker te wijten aan het benutten van opportuniteiten en het goed kunnen omgaan met onvoorziene omstandigheden.

Auteur: Florian Dothée – Community Manager van UStart Liège