Orlanne

UStart Alumna

Orlanne Guiot, onze UStart Alumna is een masterstudent aan de Louvain School of Management de oprichter van Woman Face, een platform dat vrouwen met kanker helpt.

Een lid van de UStart Family

Deze (zeer) actieve lid begon haar universitaire carrière aan de UCLouvain in 2016, waar ze haar diploma Management Sciences heeft behaald, weliswaar een opleiding die ze een beetje “klassiek” noemt. Orlanne begon pas te genieten van haar studies in het derde jaar, toen ze een keuzecursus Entrepreneurship volgde, een echte klikcursus voor de rest van haar carrière. Ondertussen vervoegde ze het team UStart Louvain-la-Neuve, waar ze momenteel advisory manager is.

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par UStart LLN (@ustartlln) le

Haar ervaring bij UStart definieert ze als doorslaggevend in haar verlangen om te ondernemen. Ze heeft er zichzelf kunnen ontdekken, vertrouwen getankt, is er met concrete uitdagingen geconfronteerd geweest. Allemaal interessante kansen die Orlanne bij UStart heeft gekregen, en die voor haar een springplank zijn geweest naar de wereld van het ondernemerschap.

Gefascineerd door ondernemerschap, was het voor Orlanne duidelijk dat ze na het behalen van haar bachelordiploma in 2019 een masterdiploma in Management en Ondernemerschap – CPME, dé opleiding bij uitstek voor ondernemerschap van Louvain School of Management, zou volgen.

“Het is dankzij UStart dat ik zo vroeg met het ondernemerschap ben begonnen”

Woman Face

In 2019 lanceerde Orlanne dus Woman Face! Maar waar komt dit project ter ondersteuning van kankerpatiënten vandaan? Het hele project begon met de diagnose borstkanker bij de moeder van Orlanne in augustus 2018. In die tijd waren zij en haar familie en vrienden, nauwelijks op de hoogte van wat kanker werkelijk was. Bezeten door een dorst naar ondernemerschap, creatief en gemobiliseerd door het geval van kankerpatiënten, zou Orlanne graag een equivalent willen vinden voor de roze doos die vrouwen na de bevalling krijgenn die hen in staat zou stellen om mensen met de diagnose kanker gedurende hun hele behandeling te begeleiden. Een idee dat al snel werkelijkheid zou worden! Inderdaad, in januari 2019, midden in de examenperiode, hadden ons lid al de naam, het logo,…. van het project ontworpen! Een prachtig teken van vastberadenheid!

In februari 2019, na afloop van de examenperiode, richtte Orlanne zich volledig op Woman Face en creëerde ze een Facebookpagina waar ze artikelen schreef om kankerpatiënten te ondersteunen en te informeren.

Maar gedreven door haar ondernemersgeest en onbreekbare dorst wil ze haar project naar een hogere categorie tillen. Haar project: het creëren van een platform waar elke vrouw met kanker services, tips, advies en comfort kan vinden tijdens de behandeling EN ook de “Box FeelGood“, een doos met monsters en informatiezakjes die aan het begin van de behandeling worden gegeven.

Orlanne besluit deel te nemen aan een acceleratieprogramma om haar project een boost te geven terwijl ze nog midden in de examens zat. Van motivatie en ambitie gesproken! Uit de 500 aanvragen, is ze geselecteerd samen met 50 andere projecten. Maar daar hield het niet op! Na een maand van acceleratie bij BeCentral kwalificeerde ze zich voor de finale waar de 6 finalisten zich moesten verantwoorden voor een jury van ondernemers en een publiek van 150 mensen. Een nieuwe en uitdagende ervaring voor onze jonge ondernemer, maar het loonde ze won het acceleratieprogramma met glans en haar project werd belicht in een artikel in ELLE, en genoot vanaf toen van de steun van Livetech Brussel (zoals een zekere Louis-Philippe BROZE).

Maar bovenal was deze ervaring een belangrijke stap voor het project, aangezien veel van de grote namen in de pers sinds haar overwinning meer wilden weten over Woman Face, zoals Flair en L’Avenir.

Nu het Woman Face platform volledig operationeel is, wil Orlanne op lange termijn de “Box Feel Good” lanceren. Daarom zijn zij en haar bedrijf sinds dit jaar lid van de Yncubator, de incubator in Louvain-la-Neuve. Zoals u ziet, is dit zeker niet het laatste wat we zullen horen van Woman Face en haar immer ambitieuze stichtster!

Auteur: Rodolphe de Schaetzen – Marketing Directeur van UStart Belgium